Otolaryngology, Head and Neck Surgery
Robotic Surgery & Microvascular Reconstruction

ניתוחי לוע רובוטיים : דה-וינצ׳י
ד״ר ג׳ובראן מנסור הוא בין הרופאים המומחים הבודדים בארץ שמוכשרים לביצוע כריתת גידולים מחלל הלוע והגרון בעזרת רובוט דה-וינצ׳י (Da-Vinci).
ד״ר ג׳ובראן מנסור עבר הכשרה מצויינת לשימוש קליני ברובוט דה-וינצ׳י על ידי מספר מומחים מובילים בארה״ב, ביניהם ד״ר גריגורי וינסטין (ממפתחי הרובוט לשימוש בחלל הלוע) וד״ר סקוט מגנוסון (אחד המומחים המובילים בעולם שמוביל את התחום היום).
credit: Intuitive
המידע והתכנים באתר אינם מהווים חוות דעת רפואית או תחליף רפואי להתייעצות עם רופא. כל חומר רפואי המופיע באתר זה הינו אינפורמטיבי בלבד ואין לראות בו בדרך כלשהי יעוץ רפואי ו/או המלצה לטיפול ו/או תחליף לטיפול. השרותים והמידע באתר זה הינם כלליים ולא ניתן להתאימם באופן פרטני לצרכיו של כל אדם ואדם ועל כן ולצורך קבלת טיפול רפואי ו/או יעוץ אישי יש לפנות לרופא.
מה הקושי בניתוחים של חלל הלוע ?
לאור זה שחלל הלוע (גרון) הוא חלל קטן, בעל נפח מצומצם, ומבנה 3 ממדי מורכב שמכיל מספר רב ש איברים ואין אפשרות לראות כל גבולותיו בהסתכלות ישירה דרך חלל הפה - העבודה בו יכולה להיות מאוד מאתגרת וצפופה ולא מאפשרת הערכת גבולות מיטבית בעת טיפול בגידולים.
מה היתרון בשימוש ברובוט דה-וינצ׳י ?
הרובוט מאפשר הכנסת מצלמה באיכיות גבוהה לתוך הלוע ועבודה מאוד מאוד מדוייקת בתוך הלוע והגרון עם ידיים רובוטיות מדויקות ויציבות. הרובוט מאפשר חזיון של השכבות השונות באיכות גבוהה, מה שמאפשר להבדין בין רקמה תקינה לרקמה גידולית, ומאפשר ביצוע ניתוחים מדוייקים יותר ללא צורך בניתוחים נרחבים בגישות פתוחות או חיצוניות (כמו ניסור לסת או חיתוך הצוואר) עם מורבידיות גבובה.
איך עובד הרובוט?
רובוט דה-וינצ׳י הינו רובוט בעל 4 זרועות, שאחת מהן מיועדת להחזקה ושליטה במצלמה באיכות גבוה מאוד המאפשרת חזיון מיטבי של הלוע ושל האיברים הנמצאים בו. שאר הזרועות מאפשרות למנתח לבחור בין אופציות רבות של מלקחיים או מספרים או מכשירי חיתוך חשמליים. הזרועות הרובוטיות שמתאפיינות ביציבות גבוהה ודיוק רב בתנועה מאפשרות החזקה וחיתוך רקמות בדיוק גבוה. כל זה מתבצע בזמן שהמנתח שולט ברובוט דרך קונסולה נפרדת מרוחקת מהמטופל.

באיזה מצבים משתמשים ברובוט ?
-
ציסטות בחלל הלוע או בסיס הלשון
-
גידולים שפירים של השקדים
-
גידולים ממאירים של השקדים
-
גידולים ממאירים של בסיס הלשון (לשון אחורית)
-
גידולים שפירים או ממאירות של הגרון העליון
סרטן הלוע שנגרם בעקבות וירוס הפפילומה HPV:
בשנים האחרונות ישנה עליה משמעותית בקרב אנשים צעירים בשכיחות של סרטן הלוע הנגרם בעקבות וירוס הפפילומה. מדובר במגיפה עולמית השמוייכת בעליה בנשאות של וירוס הפפילומה. מחקרים מראים ש 90% מסרטן הלוע המאובחן בארה״ב הינו נגרם בעקבות חשיפה לוירוס הפפילומה בלוע, בניגוד לשנים קודמות שבהם עישון ושתיה מופרזת היו הסיבות העיקריות להתפתחות הממאירות. בישראל ישנה עליה מתמדת בשיעור הסרטנים המשויכים לוירוס הפפילומה.
הטיפולים המקובלים בסרטן הלוע יכולים להיות מבוססי כירורגיה (ניתוח) או מבוססי טיפול קרינתי או קרינתי וכימותרפיה. ההחלטה משתנה ממטופל למטופל בהתאם לגודל של התהליך השאתי, המיקום, סיכוי ההחלמה עם כל שיטה והתוצאות הפונקציונליות הצפויות לאחר הטיפול (אכילה, שתיה, דיבור).
לאור הירידה המתמשכת בגילאים של מטופלים עם סרטן לוע, ולאור העליה בתוחלת החיים של מטופלים עם סרטן לוע (בעקבות טיפולים מוצלחים ומרפאים באחוזים גבוהים), מתחילים להחשף יותר לתופעות לוואי מאוחרות של הטיפול הקריני אצל מטופלים רבים. חלק מהתופעות האלו כוללות פגיעה בתהליך הבליעה, תלות בצינור האכלה או התנמקות העצמות והסחוסים (רדיו-נקרוזיס).
בשל כך, בשנים האחרונות ישנה עליה בשימוש בגישות הכירורגיות הרובוטיות לכריתת גידולים ממאירים בשקדים ובבסיס הלשון. טיפול כירורגי ראשוני עשוי לחסוך מתן טיפול קרינתי או לעיתם להפחית את מינון הטיפול הקרינתי המשלים וכך להוריד את הסיכוי להפתחות סיבוכים מאוחרים של קרינה.
הגישות הרובוטיות מאפשרות כריתות כירורגיות בטוחות יותר, יעילות יותר, וללא צורך בניתוחים פתוחים נרחבים ומאפשרים הורדת מינון הקרינה הנחוץ וכך גם תאורתית את הסיבוכים המאוחרים.
פרסומים על ניתוחי לוע רובוטיים


יצירת קשר
אוירה נעימה ומרווחת ועם הקפדה על פרטיות המטופל.
קרבה לצירי תנועה ראשיים, קווי תחבורה ומגרשי חנייה.
המתחם מונגש ומותאם לבעלי מוגבלויות


התקשרו עכשיו לקביעת תור : 03-533-1755
יגאל אלון 82, תל אביב (בניין סוזוקי), קומה 4